Over vrouw en man:
de onverbrekelijke samenhang

Minstens twaalf perioden zijn er in de westerse geschiedenis aan te wijzen waarin een omslag gemaakt had kunnen worden naar een meer gelijkwaardige positie tussen man en vrouw. Hoe kwam het dat vrouwen deze kansen niet duurzaam wisten te benutten en dat de mannelijke waarden telkens opnieuw de overhand kregen?
In Over vrouw en man (Kopperlith & Co, 2000) gaat Allerd Stikker (1928) op zoek naar antwoorden, omdat naar zijn mening de mannelijke overheersing een duurzame ontwikkeling van de menselijke samenleving in de weg staat. Hij laat zien dat de mannelijke dominantie geen natuurlijk gegeven is, maar het resultaat van standpunten, keuzen en gewoonten. Er valt dus iets aan te doen. Het is onze stellige overtuiging dat we nu, aan het begin van de 21ste eeuw, in de unieke positie verkeren om vrouwelijke en mannelijke waarden blijvend in evenwicht te brengen.

Gender-Balanced Management Teams

Management Teams die voor de helft uit vrouwen en voor de helft uit mannen bestaan presteren beter dan management teams van (vrijwel) uitsluitend vrouwen of (vrijwel) uitsluitend mannen. Zij leveren niet alleen hogere winsten op, maar die winsten worden ook nog eens duurzamer en maatschappelijk verantwoorder behaald. Vrouw en man zijn niet gelijk; zij denken en voelen wezenlijk verschillend, zij zijn verschillend. Wij houden deze verschillen graag in ere en respecteren ze. Wij verwelkomen de krachtige complementariteit die beide sexen onze wereld hebben te bieden.

In 2013 publiceerde Sheryl Sandberg, COO van Facebook, haar boek Lean In geschreven voor vrouwen én voor mannen. Zij sprak daarover op een van de TEDx congressen van het afgelopen jaar:  

In navolging van haar zogenoemde Lean In Circles in de Verenigde Staten hebben wij ook voor Nederland een Lean In Netherlands opgericht. Vrouwen en mannen worden uitgenodigd om zich aan te hier melden.

 

© ROVOS Management BV  | robert.vos@rovos.nl